Storkonflikt på vej i DR: Risikerer sort skærm og tavs radio

Sort tv-skærm og tavs radio. Det kan blive konsekvensen, hvis en storkonflikt i DR ikke afværges inden den 1. juni.

Fagbladet Journalisten erfarer, at DR har varslet lockout af en stribe fagforbund, herunder Dansk Journalistforbund, Dansk Magisterforening, Djøf, Ingeniørforeningen, Bibliotekarforbundet, HK og Dansk Metal.

Flere faglige organisationer - men ikke Dansk Journalistforbund - har svaret prompte ved at varsle strejke. DR kan rammes af storkonflikt allerede 1. juni, skriver journalisten.dk.

Årsagen er knas i forhandlingerne om nye overenskomster. Den nye udvikling med henholdsvis varsler om lockout og strejke betyder ifølge Journalisten, at hvis ikke alle kan blive enige om en ny overenskomst inden deadline den 1. juni, udbryder der storkonflikt i DR.

Dansk Magisterforenings formand, Michael Larsen, der forhandler på vegne af hele Akademikernes Centralorganisation forklarer, at strejkevarslet var et nødvendigt træk, når DR vælger at varsle lockout.

- Vi er sådan set ikke specielt glade for det lockout-varsel, men man er nødt til at sige: Hvis de generer os, så svarer vi igen. Problemet med en lockout er, at arbejdsgiverne kan lockoute dem, de ikke skal bruge og beholde dem, der er strengt nødvendige.

- Nu varsler vi strejke, så vi kan sende dem hjem, som DR skal bruge, siger Michael Larsen til Journalisten.

Forhandlingerne mellem parterne gik i stå sent mandag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip