Storm hærger også udlandet: Mindst otte døde

Mindst otte mennesker har mistet livet i udlandet som følge af stormen, der i øjeblikket raser over dele af Nordeuropa.

Flere end 300.000 hjem står uden strøm - særligt England og Frankrig har været ramt.

Stormen har kostet fire mennesker livet i Storbritannien, to i Tyskland, en i Holland og en i Frankrig. I Danmark mistede en mand livet i løbet af mandagen, da han blev ramt af en husgavl i Gilleleje.

Høj sø har også betydet, at britiske redningsarbejdere har opgivet at søge efter en 14-årig dreng, som forsvandt under surfing på en strand i det sydlige England søndag.

Vindhastigheden nåede op på 159 kilometer i timen på Isle of Wight, syd for England, ifølge det meteorologiske institut i Storbritannien.

Kraftig regn og stærke vinde har andre steder væltet tusinder af træer, og det har betydet aflysninger af toge i Storbritannien, Holland og dele af Tyskland.

I Kent i det sydlige England mistede en 17-årig pige livet, da et træ blæste omkuld og væltede ned i det hus, hvor hun sov.

Senere blev ligene af en mand og en kvinde fundet i murbrokkerne af tre huse, der styrtede sammen i London efter en gaseksplosion, som menes at være forårsaget af stormen.

En kvinde har mistet livet i Amsterdam, da hun blev ramt af et væltende træ langs en kanal. En anden kvinde i Holland menes at have mistet livet, efter at hun blev taget af bølgerne i det vestlige Frankrig.

I Tyskland er to mennesker dræbt, efter at et træ faldt ned over deres bil.

Et atomkraftværk i det sydlige England er ramt af strømafbrydelse, hvorefter anlægget lukkede begge dets reaktorer.

Nødgeneratorer sørger for sikkerhedssystemerne på atomkraftværket.

Buckingham Palace i London er også påvirket, men dronning Elizabeth II opholder sig andetsteds i øjeblikket.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip