Storm i Danmark: DSB dropper halvdelen af togafgange

DSB gør klar til torsdagens kraftige storm, og allerede nu er halvdelen af alle afgange aflyst. Det siger DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov.

- Cirka halvdelen er aflyst, og det påvirker især vores regionale tog og S-togene i hovedstadsområdet, der kører med færre tog, siger han.

- Med hensyn til regionaltogene er hovedreglen, at hvor vi normalt kører med to eller tre tog i timen, kører der et tog i timen, og på nogle regionaltog-strækninger har vi erstattet togene med busser, tilføjer han.

Intercitytogene samt lyn-afgangene på tværs af landet kører efter planen, lyder det.

Den seneste storm over Danmark i oktober gav store problemer for DSB, da der væltede mange træer ned over skinnerne. DSB frygter, at det samme sker igen, og derfor har man valgt at aflyse flere afgange for at give mere tid og plads til andre tog.

- Vi er nødt til at skabe noget plads på skinnerne, fordi vi ved, at ved denne her type vejr kan der falde træer ned over skinnerne og køreledninger, som spærrer og hurtigt kan skabe forsinkelser, siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer de rejsende til at følge med på DSB's hjemmeside samt rejsplanen.dk, hvor der løbende ruller opdaterede meldinger ind om trafiksituationen over hele landet.

Stormen Bodil går i land ved den jyske vestkyst torsdag middag. Uvejret breder sig østover med vindstød af orkanstyrke.

Stormen ventes at ramme Fyn, Sjælland og hovedstaden i de sene timer torsdag aften og natten til fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip