Storm på vej: Husk at sikre havetrampolinen

Det bliver rigtigt efterår med masser af regn og blæst i næste uge. Derfor er det også tid til for alvor at at gøre haven efterårs- og vinterklar.

Men det er ikke kun havemøblerne, som skal ind i tørvejr. Det er også vigtigt at huske at fjerne eller fastgøre løse genstande som for eksempel havetrampolinen. De populære legeredskaber kan nemlig let blive fanget af den hårde vind og tage på springtur. 

- Hvert år ser vi desværre personulykker forårsaget af flyvende havetrampoliner, og samtidig kan de forvolde store materielle skader, siger Mads Jakobsen, presse- og kommunikationschef i Beredskabsforbundet i en pressemeddelelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

En undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at over halvdelen af trampolinerne får lov at passe sig selv udendørs hele året og ikke bliver pakket væk sammen med havemøblerne.

- Det er hårdt for trampolinen at stå ude hele vinteren. Hvis den ikke bliver pakket sammen inden vinteren, kan den i værste tilfælde være decideret farlig at bruge, når foråret kommer, siger Mads Jakobsen.

LÆS OGSÅ: 7000 børn på skadestuen med trampolin-skader

Det bedste råd fra Beredskabsforbundet er derfor, at trampolinerne pakkes helt sammen og stilles i garagen eller i kælderen.

Hvis ikke man har plads til at opbevare hele trampolinen indendørs, anbefales det, at den enten pakkes sammen og stilles under et halvtag eller fastgøres til jorden, så den ikke kan lette, når vinden tager fat. Som minimum bør man dog tage fjedre, kantpude og sidenet indendørs.

 

 

Dagens Gossip