Stormagasin i Field's er stadig ulovligt

Natur- og Miljøklagenævnet har enstemmigt afgjort, at Københavns Kommunes byggetilladelse til et stormagasinet i butikscentret Field's bestående af Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin med flere stadig ikke er i overensstemmelse med lokalplanen.

Afgørelsen vækker undren hos Københavns Kommune.

- Hver gang vi giver en afgørelse med byggetilladelser, så mener vi, at det er den rigtige og kan stå inde for det, ligesom vi også kunne for et år siden.

- Derfor er det også meget overraskende for os, at det er vurderet, at vores tilladelse ikke er god nok, siger Centerchef for Center for byggeri i Københavns Kommune, Lis Napstjert.

Allerede i 2011 afgjorde Østre Landsret, at blandt andet Bilka, Hennes & Mauritz og Magasin i Field's ikke opfyldte kriterierne for at udgøre et stormagasin.

I 2013 fik Field's så en ny byggetilladelse af Københavns Kommune, og det er den, som Natur- og Miljøklagenævnet nu har afvist.

Københavns Kommune ved endnu ikke, hvilke ændringer det kræver, før byggetilladelserne er i orden.

- Nu skal vi granske afgørelsen, og det vil vi bruge resten af ugen på. Så regner jeg med, at vi har en køreplan i næste uge, som vi vil tage en dialog med ejeren omkring.

- Det er en kompleks sag, så vi skal have god tid til at overveje, hvilke muligheder vi som myndighed skal gribe til. For det er os som myndighed, der har ansvaret for, at det, som er ulovligt, bliver gjort lovligt, siger Lis Napstjert.

Det er nu op til Københavns Kommune som tilsynsmyndighed at beslutte, hvilke konsekvenser afgørelsen skal have for Fields.

- Der er ikke noget faretruende med stormagasinet på nuværende tidspunkt. Så vi går ikke bare ud og lukker det, men vi skal have en dialog med ejeren om, at de skal være klar over at stormagasinet er ulovligt, siger Lis Napstjert.

/ritzau/

 

Dagens Gossip