Stormen Egon gav forholdsvis få skader

Husejere flere steder ved Limfjorden holder vejret, fordi vandstanden nogle steder står til at sætte rekord efter stormen Egon. Og hos Tryg er man parat til at sætte arbejdet i gang med at hjælpe kunder, hvis huse er blevet oversvømmet.

- Vi går ind med det samme, når politiet giver folk lov til at komme tilbage til deres huse. Da er tale om rekordvandstande, afventer vi ikke afgørelsen fra Stormrådet, om der er tale om stormflod eller ej, siger Kasper Riis, der er kommunikationschef hos Tryg.

Tryg er lige nu i Lemvig, hvor omkring 145 borgere er blevet evakueret i et boligområde til en nærliggende skole. Ifølge DMI kan vandstanden komme op på det højeste niveau nogensinde i Lemvig med hele 190 til 192 centimeter over dagligt vande.

- Vi overvåger nu området, og vi er til stede med vores skadeservice, der er parat til at hjælpe til, siger Kasper Riis.

Trygs har samlet fået anmeldt omkring 150 skader. Og man forventer, at der vil komme flere de kommende dage.

- Alt taget i betragtning ser det dog forholdsvis roligt ud. Og det har primært været mindre skader. Det ser ud til, at folk har tager deres forholdsregler - og at det har virket, siger Kasper Riis.

Også Falck melder om en en afdæmpet travlhed. Søndag morgen havde Falck måtte rykke ud 175 gange og hjælpe folk med at sikre huse i forbindelse med, at stormen Egon havde rusket godt og grundigt i husene.

Og lidt over 100 gange havde man været ud i forbindelse med træer, der var bukket under for stormen, oplyser Jeppe Ilkjær, pressemedarbejder i Falck.

Et godt stykke nord for Limfjorden ved Nørlev Strand i Hjørring Kommune blev stormen enden for to sommerhuse, som ifølge P4 Nordjylland styrtede i havet. Peter Nielsen er en af de to, som mistede sit sommerhus.

- I går aftes da jeg kører derned ved nitiden, ligger det halvt nede på stranden. Og da jeg er dernede klokken halv seks i morges, er det helt skyllet i havet. Der står kun et stakit og en skraldespand tilbage, siger han til P4 Nordjylland.

Et tredje sommerhus i området er angiveligt faretruende tæt på at følge med de to andre i havet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip