Stormen Egon lukker bro og færgeruter

Stormen Egon fejer lørdag eftermiddag og aften ind over landet. Det giver blandt andet udfordringer for trafikken, og der meldes om både oversvømmelser, væltede træer og flyvende tagplader.

Storebæltsbroen lukkede tidligt på eftermiddagen ned for biltrafik, mens togene fortsætter med at køre. Klokken 19.40 kom turen så til Øresundsbroen. Over sundet er også togdriften indstillet.

Begge broer forventes først at åbne igen i løbet af natten til søndag.

Flere færgeruter er også ramt. Rederiet Scandlines oplyser, at både Gedser-Rostock-og Rødby-Puttgarden-færgerne er aflyst.

Også bornholmerfærgen mellem Ystad og Rønne er lørdag aften aflyst på grund af det hårde vejr. Det samme er færgen mellem Kalundborg og Ballen på Samsø, og mellem Esbjerg og Fanø er sejladsen indstillet indtil videre.

Syd- og Sønderjyllands Politi melder om væltede træer og lygtepæle samt løse tagplader, og på Sønderjyske Motorvej væltede en lastbil med trailer i det nordgående spor ved afkørsel 70.

I Aarhus er 150 kvadratmeter tag på en bygning på havnen blæst af, og der meldes også om tagplader på byens rådhus, som har revet sig løs.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er der meldinger om enkelte væltede træer og løse tagplader.

- Desuden er der blæst nogle tagsten ned fra Jysks forretning på Holstebrovej i Skive og har ramt nogle biler, der holdt dér. Men vi har ingen meldinger om alvorlige ulykker, siger vagtchef Anders Olesen.

Også på Fyn er der ødelagte biler, efter at et træ væltede ned over dem på en parkeringsplads på Nyborgvej i Odense.

I Nordsjælland melder politiet lørdag aften, at Rågeleje Strandvej mellem Hesselbjergvej og Søstjernen er oversvømmet af havvand. Netop Rågeleje Strandvej blev ødelagt af decemberstormen Bodil i 2013 og måtte repareres for flere millioner kroner.

I Limfjorden forventes vandstanden at nå op på mellem 1,5 og 2,0 meter over normal vandstand. Og den højeste vandstand forventes i den vestlige del af Limfjorden, hvor vandstanden kan komme op på mellem 170 og 200 centimeter fra søndag morgen.

Det kan betyde oversvømmelser i Skive, specielt i området øst for Fjordvej, herunder vejene Finlandsvej, Islandsvej, Englyst, Norgesvej og Liselund. Flere andre steder vil vandstanden også blive højere end normalt.

Beredskabsstyrelsen oplyser til Ritzau, at 90 værnepligtige sidder klar på kaserner i Jylland til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt. Derudover kan flere end 100 mand tilkaldes, hvis det påkræves.

/ritzau/

 

Dagens Gossip