Stormen lukker Lillebæltsbro og Alssundsbro

Skrevet af admin

28/10/2013

Dagens topnyheder

Stormen har mandag eftermiddag lukket den nye Lillebæltsbro i begge retninger på grund af blæst og trafikulykker, oplyser Fyns Politi.

- Al trafik over Lillebælt er nu henvist til den gamle bro. Det vil uden tvivl give trafikkøer. Vis hensyn og hold afstand, skriver Fyns Politi på Twitter.

Der er så mange skader i den sydlige del af politikredsen, at Syd- og Sønderjyllands Politi fraråder al unødvendig udkørsel.

- Træer vælter, elledninger rives ned, Alssundbroen er tilsyneladende ustabil, tag og dele af tag flyver ned og en væltet lastbil spærrer den sønderjyske motorvej, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Lige nu prioriterer politiet opgaver, der er af livreddende karakter, lyder det.

Også togtrafikken er ramt af stormen i det sydlige Jylland.

- Der er væltet træer ned over banelegemet ved Gørding. Derfor er togtrafikken indstillet indtil videre, oplyser politiet.

Stormen giver så mange problemer, at politiets telefoner er rødglødende.

- Nu kommer der så mange opkald til politiet, at man bedes afvente med at ringe til politiet, hvis situationen ikke er livstruende, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet beder derfor om, at man venter med at ringe om væltede træer. Lige nu prioriteres opkald - og væltede træer får pt. lov at vente, lyder det.

Mellem klokken 15.00 og 19.00 ventes Storebæltsbroen helt lukket, fordi vindstyrken i det tidsrum kan nå over stormstyrke på 25 meter per sekund. Det oplyser kommunikationschef Lene Thomsen fra Storebælt.

Samme situation gælder for Øresundsbroen, der også vil lukke ved en vindstyrke på 25 meter i sekundet. Allerede mandag middag var hastigheden over broen nedsat til 70 kilometer i timen.

Da Mols-Linien også har indstillet sine eftermiddagsafgange mellem Aarhus og Odden, er tog- og flyafgang de eneste muligheder for at komme over Storebælt.

DSB oplyser, at driften forventes at gå som planlagt med afgangene over Storebælt.

Ifølge flere svenske medier er togdriften i hele Sydsverige og mellem Malmø og København indstillet fra klokken 16.

/ritzau/