Stormen tager til: Politiet fraråder at gå ud

Den kraftige storm tog for alvor fat i Danmark torsdag ved middagstid, og samtlige af landets 12 politikredse fraråder nu al unødvendig udgang.

- Al unødig udkørsel og ophold udendørs frarådes på grund af væltede træer, løse tagsten og nedfaldende el-ledninger, skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

- Det indskærpes på det kraftigste, at al unødig udkørsel og ophold udendørs frarådes i hele politikredsen, skriver Sydøstjyllands Politi.

Mange politikredse har som Midt- og Vestjylland indkaldt ekstra mandskab til at tage sig af de mange opkald til 112 og 114.

- Himmel og jord står i et. Vi bliver kimet ned på 112. Tagsten blæser ned, hele tage er ved at blæse af og træer vælter overalt, siger vagtchef Kjeld Nedergaard til Ritzau.

Tagsten er blæst af bygninger over alt i landet, og flere bygninger mangler hele tag. Politiet melder også om væltede træer på landeveje, og i byerne er det særligt stilladser, der udsætter danskerne for fare.

Hos Sydjyllands Politi advarer man om ekstremt glatte veje, da køretøjer ikke kan komme ud og salte vejene.

Også på Sjælland melder politiet om fare ved at gå ud.

- Melding om løse tagsten i Slotsgade i Slagelse. Pas på hovedet, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Med en strøm af advarsler via Twitter har politiet flere steder i landet bedt borgerne om at være opmærksom på trampoliner og andre ting, som vinden kan flytte rundt på.

Flere steder i landet samarbejder politiet og Vejdirektoratet, når det gælder spørgsmål om lukning af broer og andre veje.

Ordensmagten opfordrer i øvrigt folk til at tænke sig om, inden de taster 112.

Hertil kan man kun melde om akutte og farlige hændelser, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip