Stormen trækker et ødelæggende spor over landet

Træer måtte lade livet i formentlig tusindvis. Tage og elledninger blæste ned, og kystområder blev oversvømmet, og derfor havde politi og beredskab rigeligt at se til, da stormen Bodil torsdag drog hærgende gennem landet.

I Hørsholm ved København måtte 18 lejligheder evakueres, da taget blæste af en boligblok, og i Albertslund på den københavnske vestegn fløj taget af tre rækkehuse.

I Aarhus vil en af de mest befærdede gader, Grenaavej, være spærret til fredag formiddag, efter at et tag er blæst ned på vejen ved en McDonalds-restaurant.

Flere steder måtte husgavle også give op for den kraftige blæst. Det gjaldt blandt andet gavlen på et hotel i Hurup i Thy.

Men værst er det gået ud over træerne, der med en betjent hos Midt- og Vestjyllands Politis ord "vælter ligesom et mikado-spil".

I samme politikreds måtte et par betjente lide den tort at blive spærret inde mellem væltede træer.

- De var ude på en opgave og kom frem til et væltet træ. Mens de holdt der, væltede et andet træ bag dem, så de blev spærret inde, fortæller vagtchefen.

Også mange af juletræerne, der er stillet op på torve og pladser i flere byer måtte give efter for vinden.

I Aarhus har juletræet foreløbig holdt stand, men læner sig ifølge vagtchefen hos Østjyllands Politi i en faretruende vinkel.

Politiet i samtlige 12 politikredse frarådede al unødig kørsel og ophold udendørs, og ordensmagten over hele landet har kun ros til befolkningen.

- Borgerne har været meget forstående og har fulgt vores henstillinger om at blive indendøre, siger for eksempel Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Og folk har også været tilbageholdende med at ringe 112.

- Vi har stor ros til borgerne, som i vidt omfang har brugt 114 i stedet for 112, siger Bjarne Nysted fra Københavns Vestegns Politi.

Bodil har dog ikke forladt landet endnu, og politiet melder kort før klokken 23 stadig om væltende træer og vejskilte, nedblæste tagsten og stilladser, der truer med at give efter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip