Stormfuld køretur får konsekvenser for livvagt

Skrevet af admin

13/04/2015

Mest læste i dag

Kronprins Frederik beklagede i januar, at han kørte over den stormlukkede Storebæltsbro to gange, da han skulle til og fra sportsgalla i Herning, mens hundredvis af bilister måtte vente på, at stormen Egon lagde sig.

Nu får køreturen konsekvenser for en af prinsens livvagter.

Mandag blev en af kronprinsens livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) sigtet for overtrædelse af færdselsloven for i januar at køre over Storebæltsbroen, mens den var lukket på grund af en storm.

- Vi er bekendt med sigtelsen. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen ud over de udtalelser, som kronprinsen kom med i januar, siger Lene Balleby, kommunikations- og pressechef for kongehuset til Ritzau.

Den sigtede livvagts advokat, Torben Koch, oplyser, at hans klient var føreren af bilen, der kørte bag kronprinsens bil, som krydsede Storebæltsbroen.

Lene Balleby afkræfter, at kronprinsen kørte den første bil.

- Kronprinsen har chauffør.

PET-manden er sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf, der omfatter, at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Få dage efter episoden kunne Den Uafhængige Politianklagemyndigheds direktør, Kirsten Dyrman, oplyse til Ritzau, at man var gået ind i sagen.

Også PET har efterfølgende beklaget, at kronprins Frederik efterfulgt af livvagter krydsede en lukket Storebæltsbro.

Kronprinsens bil kørte over broen klokken 15:15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt" at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden 10-11. januar.

/ritzau/