Storsmilende Stevie på Roskilde: Let's party tonight!

07/07/2014 00:45

admin

Nyheder

Mest læste i dag

- Come on, come on, let's party tonight. Come on, let's party tonight!

Sådan blev der sunget igen og igen søndag aften på Roskilde Festival, da en storsmilende Stevie Wonder indtog Orange Scene flankeret af en flok rutinerede musikere.

Samme frase kunne ligefrem høres i en af toiletvognene nær Orange efter koncerten, da en horde af trængende festivalgæster skulle besørge.

Fællessangen begrænsede sig dog ikke til den ene hook-line. Allerede fra første færd, da Wonder og co. kom på scenen og jammede sig ind i Marvin Gaye-klassikeren "How Sweet It Is" havde de fat i publikum, der straks satte ind med taktfast klappen og jubelbrøl.

- Ja, ja, ja, lød det fra en ung gut, da Wonder åbnede munden for første gang.

Begejstringen var ikke til at tage fejl af. Hver gang Wonder lod en af de mange improviserede sangduetter med publikum flyde over i et hit, lød et brøl.

På en time og tre kvarter fik publikum sange som "Signed, Sealed, Delivered", "Living for the City", "Superstition", "I Just Called To Say I Love You", og en usædvanlig funky version af Beatles' "Day tripper" serveret - krydret med improviserede jamstykker og spillelyst.

Midt i festen stod en mand, som ganske vist ikke kunne se sit publikum. Men føle dem kunne han formentlig, og høre dem kunne han helt sikkert.

Og det var Stevie Wonders held søndag aften, at publikum var veloplagt. Han brugte nemlig de mange fraseringer til at varme sin småforkølede hals op, proklamerede han undervejs med et stort smil på læberne.

/ritzau/