Storspillende Dahm øjner muligheder i svær VM-kvartfinale

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Ishockeylandsholdet er klart undertippet i torsdagens VM-kvartfinale mod Finland, der foreløbig har vist skræmmende styrke i turneringen.

Men helt chanceløse er danskerne ikke, mener målmand Sebastian Dahm. Han påpeger, at det ikke er så usædvanligt, at et hold uden for den absolutte verdenstop når helt frem til semifinalen på bekostning af mere prominente lande.

- Vi har både set Schweiz og Tyskland gå videre til semifinalen, så vi vil spille vores chance. Miraklet lever, og vi rider på en bølge lige nu. Men selvfølgelig må vi se i øjnene, at chancerne er små, siger Sebastian Dahm.

Tyskland nåede semifinalen på hjemmebane i 2010, selv om tyskerne året før havde spillet så elendigt, at de egentlig var rykket ud af A-gruppen, men blev reddet af at være født deltager i turneringen på egen is.

Tre år senere spillede Schweiz sig helt frem til finalen ved VM i Finland og Sverige.

Det er den slags overraskelser, der giver Sebastian Dahm et lille håb om, at Danmark fortsat er med ved VM efter torsdag. Også selv om modstanderen i kvartfinalen er Finland.

- Det afgørende bliver ikke, om vi skal møde det ene eller det andet hold, men hvordan vi selv kommer ud til kampen.

- Vi skal holde os fra straffeboksen og spille disciplineret. Og så skal vi lave noget på de få chancer, modstanderen giver os, siger Sebastian Dahm.

Danmark og Finland mødes torsdag klokken 15.15.

/ritzau/