Storspillende Landin bag dansk sejr over Frankrig

Spillet var ikke til en EM-finale, da det danske håndboldlandshold torsdag spillede den første kamp ved Golden League-stævnet i Norge. Men det rakte til en sejr over de regerende europamestre. Og verdensmestre. Og olympiske mestre.

Jo, der var nogle gode ting at tage med for landstræner Gudmundur Gudmundsson, da Danmark besejrede Frankrig 23-22 i Oslo. Efter en kamp, der foregik i et adstadigt tempo.

Den vigtigste var selvfølgelig det positive resultat, som den islandske træner havde gjort meget for at betone vigtigheden af, selvom både Danmark og Frankrig eksperimenterede meget i kampen, der er en del af opvarmningen til EM i Polen i januar næste år.

Andre positive aspekter var Anders Eggerts comeback, at Niklas Landin gjorde det flot i målet, og at Danmark i perioder havde succes med kontraløbene i den atmosfæreforladte kulisse.

Og så var der spilletid til uprøvede kræfter som Alexander Lynggaard, Simon Hald, Peter Balling og Lasse Andersson.

På grund af afbud fra Henrik Toft Hansen og Henrik Møllgaard stillede Gudmundur Gudmundsson med Alexander Lyngggard som makker til René Toft Hansen i midterblokken i forsvaret.

Allerede efter 33 minutter var det dog slut for 25-årige Alexander Lynggaard, da Saint-Raphaël Var-spilleren pådrog sig sin tredje tominutters udvisning.

På det tidspunkt førte Danmark 15-10 efter en dansk 13-10-føring ved pausen.

Gudmundur Gudmundsson var dog ikke tilfreds, da han tog timeout ved stillingen 5-5 og bad sit hold om at være mere bevægeligt.

Niklas Landin var den store oplevelse i kampen set med danske øjne.

Kiel-målmanden udstrålede en enorm ro og lavede gode redninger, og samtidig var han kvik til at løbe frem og snuppe lange fremlægninger, når franskmændene løb kontra.

Med fire mål på stribe rykkede Danmark fra stillingen 7-7 til 11-7, blandt andet efter at Mikkel Hansen fik indstillet sigtekornet korrekt efter nogle afbrændere.

OL-, EM- og VM-guldvinderne stillede op uden Nikola Karabatic, men navne som Daniel Narcisse, Luc Abalo og målmand Thierry Omeyer borgede dog for høj kvalitet.

Omeyer gjorde det også godt i målet, hvilket sammen med Niklas Landins præstation var med til at holde det samlede antal mål nede.

Kampens betydning blev illustreret, da Frankrigs mangeårige mestertræner Claude Onesta brød ud i et stort smil, da hans hold var bagud 11-16.

KIF Kolding-backen Lasse Andersson kom på banen og fik hamret nogle scoringer ind bag Omeyer.

Og trods et par franske reduceringer mod slutningen af kampen, var sejren aldrig helt i fare.

Danmark møder lørdag Norge, mens Island venter søndag i den sidste kamp ved Golden League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip