Storsvindler forsøgte at lave cykelhold fra fængslet

Et aktiesalg skulle rejse op til 100 millioner kroner til et nyt dansk cykelhold allerede næste år. Pengene skulle bruges på ryttere, der kunne sikre en sejr i alle de store løb.

Sådan lød den ambitiøste plan, ifølge Jyllands-Posten, for Bjørn Stiedl, som i øjeblikket afsoner en straf på seks års fængsel for skyldnersvig i forbindelse med Danmarks mest omfattende selskabstømmersag.

Undervejs skulle der rejses yderligere en milliard kroner hos danske cykelfans via salg af timeshare-lejligheder i et stort cykelhotel i Spanien.

Til gengæld skulle køberne hvert år få muligheden for at tilbringe tid sammen med nogle af det kommende cykelholds stjerner på og ved hotellet. Som prikken over i'et skulle projektet i 2018 noteres på OMX-børsen i København.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Avisen er i besiddelse af en 10 sider lang beskrivelse, som Bjørn Stiedl har videreformidlet til en række velhavere. Håbet var, at de skulle yde et samlet lån på 8 millioner kroner til projektet, der gik under navnet La Cycle Santa.

Ifølge Jyllands-Posten er det mindre end to uger siden, at Bjørn Stiedls store plan faldt til jorden. Det skete, da hans eget og medfangen Erik Skov Pedersens værelse i Horserød Statsfængsel blev ransaget.

Den tidligere forretningsmand og spindoktor for De Konservative, Erik Skov Pedersen, afsoner en dom på tre års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri.

Han havde sammen med Bjørn Stiedl fået kontakt med den tidligere professionelle cykelrytter Michael Sandstød. Han var angiveligt nøgleperson i det projekt, som Bjørn Stiedl forsøgte at sælge.

 

Dagens Gossip