Stort chok for de ansatte: Dansk Zoo lukker

25/09/2023 07:18

Henrik R

Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Beskeden kommer som et chok for de ansatte.

Mest læste i dag

Guldborgsund Zoo, en institution i Guldborgsund Kommune, har eksisteret i 90 år. Men nu er det slut. Beslutningen om at lukke zooen har chokeret mange af de ansatte, der har været en del af denne institution i årevis.

TV2 Øst skriver, at Guldborgsund Kommune har truffet denne drastiske beslutning som en del af en større spareplan. Kommunen skal finde 155 millioner kroner i budgettet, og zooen er blevet ofret i denne proces. Beslutningen blev truffet af et enigt byråd, og den forventes at blive officielt vedtaget i starten af oktober.

Zooen har ikke kun været et sted for dyreelskere og turister men har også fungeret som et beskæftigelsestilbud for 18 lokale borgere. Ændrede regler har dog gjort det urentabelt at fortsætte med dette tilbud. Lukningen vil spare kommunen lidt over syv millioner kroner.

Borgmester Simon Hansen udtaler, at beslutningen var nødvendig, men beklagelig. "Politik handler også om prioriteringer, og vi har valgt noget andet," siger han.

Finn Larsen, stedfortrædende gruppeleder i Guldborgsund Zoo, er dybt berørt af beslutningen. "Det gør ondt. Vi har folk, der har været her i tre måneder, nogle har været her i 22 år," siger han.

Der er stadig en mulighed for, at en privat aktør kan overtage zooen. Indtil videre er zooens skæbne dog uvis, og en dato for den endelige lukning er endnu ikke fastsat.