Stort comeback hjælper Tottenham til vital udesejr

02/11/2014

Længe lignede det endnu et skuffende nederlag til Tottenham, men med et fremragende comeback sikrede London-klubben sig en sejr ude over kriseramte Aston Villa.

Hjemmeholdet førte ellers 1-0 indtil seks minutter før tid, men Tottenham vandt 2-1.

Danske Christian Eriksen var en del af startopstillingen, men blev skiftet ud i pausen og havde altså ingen reel andel i sejren.

Sejren faldt på et tørt sted, da Tottenham blot havde fået fem point i de seneste syv kampe, og det havde sat krisen yderligere i relief, hvis holdet heller ikke havde fået point mod Villa.

Aston Villa kom således til kampen med en rædselsfuld stime på fem nederlag i træk med en samlet score på 0-13.

Men efter fem kampe uden selv at score brød Villa målforbandelsen mod Tottenham efter et kvarter.

Den østrigske angriber Andreas Weimann gled et indlæg fra Charles N'Zogbia i nettet fra en position omkring straffesparkspletten. Det var hans tredje sæsonmål, hvilket er rigeligt til at være topscorer for klubben.

Trods bagud med et mål evnede Tottenham ikke for alvor at lægge pres på Aston Villa, der helt fortjent kunne holde pause med en spinkel føring.

Tyve minutter inde i anden halvleg fik Tottenham optimale vilkår for at jagte point, da Villa blev reduceret til 10 spillere.

Christian Benteke gik overtændt ind i en række dueller og afsluttede med at skubbe en modstander i ansigtet og fik direkte rødt kort.

Men selv i overtal formåede Tottenham ikke at sætte sig igennem. Der skulle et hjørnespark til for at redde gæsterne seks minutter før tid. Ved bageste stolpe sendte Nacer Chadli bolden i mål.

Det gav Tottenham fornyet energi, og endelig var det til at spotte, at holdet spillede en mand i overtal.

I det 90. minut fik holdet et frispark 20 meter fra mål, og Harry Kanes skud blev rettet af i muren, snød målmanden og strøg i mål til 2-1.

Med sejren avancerer Tottenham til ottendepladsen og er en del af det brede midterfelt i Premier League. Aston Villa ligger nummer 15.