Stort comeback sikrer norsk slalomfænomen ny triumf

Nordmanden Henrik Kristoffersen fortsætter med at rydde al modstand af vejen i den alpine slalom-World Cup.

Ikke engang et skuffende første gennemløb i 12. bedste tid kunne forhindre Kristoffersens sejr i søndagens afdeling i Kitzbühel.

Kristoffersen så ud til at være chanceløs, da han satte 0,83 sekund til i forhold til førende Fritz Dopfer, men den 21-årige nordmand leverede et forrygende andet gennemløb og satte samtlige konkurrenter til vægs.

- Jeg var nødt til at tro på sejren, for otte tiendedele er ikke så meget på dette bjerg, og jeg havde et tidligt startnummer. Dette er et af de bedste andet gennemløb, jeg har præsteret. Det er helt sindssygt, siger Henrik Kristoffersen til nyhedsbureauet NTB.

Blandt de slagne modstandere var den østrigske hjemmefavorit Marcel Hirscher, der trods opbakning fra tusinder af tilskuere måtte nøjes med andenpladsen. Dopfer sluttede som nummer tre.

Sæsonen har indtil videre været én lang jubelturné for Henrik Kristoffersen. Der er indtil videre afviklet seks World Cup-afdelinger i slalom, og nordmanden er noteret for fem sejre og en andenplads.

Det indbringer ham en solid føring i slalom-World Cuppen, hvor de seneste tre års vinder, Marcel Hirscher, halser langt bagefter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip