Stort dansk firma straffes for korruption i udlandet

Det danske tømmerfirma Dalhoff Larsen & Hornemann, er blevet suspenderet som medlem i FSC, der er en international organisation, som garanterer at dets medlemmer overholder internationale regler om bæredygtighed i handel med træ og papir.

Men det mener FSC ikke, at det danske firma DLH gør, og de har derfor valgt at suspendere dem og indstille til en regulær ekslusion om tre måneder. 

Årsagen er, at det danske firma i 2012 var involveret i en række handler, der involverede køb af illegalt træ fra det fattige afrikanske land, Liberia. Handlerne skulle være sket ved hjælp af illegale tilladelser.

-  Handel med illegalt træ har voldsom indflydelse på de mennskers liv, der bor i de berørte områder, og vores fortsatte samarbejde med DLH vil sætte vores troværdighed på spil, siger Kim Carstensen, der er chef i FSC.

Det er NGO'en Global Witness, der står bag anmeldelsen af det verdensomspændende danske firma. De er tilfredse med suspenderingen, men hæfter sig ved, at det danske firma tilsyneladende ikke anerkender baggrunden for suspenderingen, selvom sagen er undersøgt af uafhængige instanser.

- De accepterer ikke afgørelsen, og jeg er ekstremt overrasket over, at de ikke respekterer en uafhængig undersøgelse, der viser, at de ikke har overholdt reglerne, siger Alexandra Pardal fra Global Witness, der synes det virker mistænkeligt i forhold til DLHs nuværende aktiviteter. 

- Når de afviser kritik på den måde, rejser det spørgsmålet, om de stadig er involveret i illegal handel, siger Alexandra Pardal til dagens.dk

Dagens.dk har været i kontakt med Dalhoff Larsen & Hornemann, der ikke ønsker at besvare konkrete spørgsmål i sagen, men henviser til deres hjemmeside, hvor de skriver, at de er uenige i afgørelsen, men er i dialog med FSC om at blive genoptaget i organisationen.  

 Blandt kravene for at få ophævet suspenderingen er blandt andet, at DLH skal betale erstatning til de familier i Liberia, der er blevet berørt af den ulovlige handel. 

 

Dagens Gossip