Stort flertal af nordmændene ser alvorligt på terrortrussel

De norske myndigheder har indskærpet over for befolkningen, at de skal leve så normalt som muligt, men frygten for et terrorangreb er udbrudt mange steder i landet.

I en undersøgelse, som InFact har foretaget for avisen VG, oplyser 73,6 procent, at de tager terrortruslen alvorligt, og 35,1 procent af kvinderne og 21,1 procent af mændene siger, at truslen påvirker dem i det daglige. En tredjedel af kvinderne siger, at truslen mod Norge har gjort dem bange.

Over 40 procent siger, at de, når de er ude, er mere årvågne end normalt, og en af ud af fire undgår at komme steder, hvor de mener, der er en særlig risiko for at terrorangreb.

Halvdelen af dem, der har deltaget i undersøgelsen, siger, at de har tillid til, at politiet og sikkerhedstjenesterne er i stand til at afværge et terrorangreb mod Norge.

- Det er vigtigt, at den enkelte ikke bliver unødvendigt bekymret, men vi ønsker, at alle skal melde det, hvis de ser noget, der forekommer mærkeligt eller mistænkeligt, siger politidirektør Odd Reidar Humlegård til VG.

Politiets Sikkerhedstjeneste, PST, frygter, at landet vil blive ramt af et terrorangreb mandag den 28. juli. Det bekræftede flere uafhængige anonyme kilder fredag over for Norges TV2.

Kontrollen ved samtlige grænseovergange i Norge er skærpet. Det gælder både til lands, til vands og i lufthavnene.

Det svenske nyhedsbureau TT skriver, at de skærpede foranstaltninger betyder, at alle indrejsende skal fremvise pas eller id-kort ved de norske grænseovergange fra lørdag til mandag den 28. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip