Stort flertal stemmer for at sende Rousseff for rigsret

18/04/2016 06:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et stort flertal af medlemmerne i underhuset i Brasilien har søndag stemt for, at landets præsident, Dilma Rousseff, skal stilles for en rigsret.

Det var påkrævet, at mindst 342 af underhusets medlemmer skulle stemme for svarende til to tredjedele af de 513 medlemmer.

Den milepæl blev nået efter flere timers afstemning søndag aften, og da de 342 stemmer blev nået, havde kun 127 stemt imod

Det fik adskillige medlemmer af underhuset til at bryde ud i jubel ifølge The Guardian. Men ikke alle er glade.

- Vi tabte, fordi kupmagerne var stærkere, siger partiformand Jose Guimaraes til journalister ifølge Reuters.

Dermed sendes sagen nu videre til senatet, der er overhuset i den brasilianske kongres.

Jose Guimaraes understreger, at partiet fortsat vil arbejde for at forhindre en rigsretssag.

- Kampen fortsætter nu på gaden og i senatet, siger han til journalister ifølge Reuters.

Guimaraes henviser til, at tusindvis af demonstranter står bag præsidenten. På den anden side står dog også tusindvis af mennesker, der er utilfredse med Rousseff.

Hvis et simpelt flertal blandt de 81 senatsmedlemmer stemmer for en rigsretssag mod Rousseff, vil hun øjeblikkeligt blive suspenderet fra præsidentposten, som hun har bestridt siden 2010.

Præsidentens stabschef, Jaques Wagner, siger ifølge Reuters, at han er overbevist om, at senatet ikke vil sende den 68-årige Dilma Rousseff for en rigsret.

Den venstreorienterede Rousseff skal ifølge hendes kritikere - og nu altså et flertal i underhuset - stilles for en rigsret for blandt andet at have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Hun afviser ikke beskyldningerne, der rettes mod hende, men henviser til, at tidligere regeringer har benyttet sig af samme fremgangsmåde.

Afstemningen i senatet ventes at finde sted i maj.

/ritzau/