Stort hotel er under angreb i Somalias hovedstad

Der er meldinger om op til 12 dræbte og adskillige sårede, efter at bevæbnede mænd ved daggry søndag morgen angreb et hotel i centrum af Somalias hovedstad, Mogadishu, oplyser politiet i byen ifølge flere internationale medier.

En bilbombe eksploderede foran hotellet, hvorefter bevæbnede mænd kom i ildkamp med sikkerhedsvagter ved hotellets indgang, oplyser vidner ifølge Al Jazeera.

- De angribende detonerede en bilbombe for at skabe sig adgang. Vi har meldinger om 12 dræbte, siger politiofficer Abdulrahid Dahir ifølge AFP.

En ny eksplosion - formentlig en selvmordsbombe - blev kort tid efter udløst inde på selve Sahafi-hotellet, oplyser politiet.

Hotellet benyttes især af forretningsmænd og regeringsansatte i Mogadishu.

Den al-Qaeda-forbundne bevægelse al-Shabaab har tidligere udført lignende angreb på hoteller i Somalia og har også taget ansvaret for angrebet søndag morgen.

- Mujahedinerne har indtaget Sahafi-hotellet, hvor fjenden var. Operationen er fortsat i gang, sagde al-Shabaabs talsmand Abdiasis Abu Musab til Reuters ved 06-tiden.

Ifølge Amisom, fredsstyrken fra Den Afrikanske Union i Somalia, er det dog lykkes at genvinde kontrollen over hotellet.

- Somaliske regeringsstyrker og Amisom har kontrol over situationen, hvor angrebet skete, skriver Amison på Twitter.

Reuters beretter, at flere af de dræbte personer er civile, der befandt sig uden for hotellet, der ligger i et travlt område af Mogadishu kendt som K-4.

Det er fortsat usikkert, hvor mange, der er blevet dræbt. Meldingerne går fra fem ifølge Al-Jazeera til 12 ifølge AFP.

Politiet oplyser, at det har modtaget en række opkald fra personale, der fortsat gemmer sig på hotellet. De har tilsyneladende oplyst, at der er adskillige sårede inde på hotellet.

Den islamistiske al-Shabaab-bevægelse har i flere år kæmpet for at vælte den internationalt støttede regering i Somalia.

Det er typisk sket med større, koordinerede angreb på regeringsbygninger, uddannelsesinstitutioner og hoteller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip