Stort opbud af politi i Fredericia på torsdag

Borgerne i Fredericia vil i denne uge samt i uge 47 opleve en del politi i bybilledet. Det er Sydøstjyllands Politi, der arrangerer to store øvelser, der finder sted i gaderne i Fredericia på torsdag samt den 22. november.

Og der bliver gang i den, lover politikommissær, Stig Simonsen, der er koordinationsansvarlig for øvelsen i Sydøstjyllands Politi:

- Vi bliver op mod 250 politifolk ad gangen, og halvdelen af dem skal spille demonstranter – voldelige og ikke voldelige, bøvlede og højrøstede og hvad de nu ellers kan finde på for at gøre livet surt for den anden halvdel af politifolkene på uddannelsen, siger Stig Simonsen.

Baggrunden for øvelsen er, at betjentene skal prøve en øvelse, der er så naturtro som muligt. Og det kan lade sig gøre i rigtige gader, huse, biler og med fodgængere. Borgerne i Fredericia kan derfor opleve øvelsen på nærmeste hold. Selv om det er en træning, kan det se voldsomt ud og larme en del.

- Det kan nok heller ikke undgås, at der kan opstå lidt trafikale udfordringer undervejs – bl.a. kan der opstå kø bag demonstrationstoget. Men øvelserne er tilrettelagt sådan, at der ikke derudover skulle opstå større gener for Fredericiaborgerne, forklarer Stig Simonsen.

Øvelsesdemontrationen forventes at følge en rute fra Ryes Kaserne, via Danmarksporten og til Rådhuset. Fra klokken 12 vil der være en del synligt politi på færde i bymidten. Der vil være mandsskabsvogne, der cirkulerer rundt i den indre by, ligesom motorcykelbetjente vil gøre klar til escorte af øvelsesdemonstrationen. Det hele forventes afsluttet omkring klokken 19.

 

 

Dagens Gossip