Stort svindelnummer: 100.000 kan have fået falsk coronasvar

Foto: Shutterstock

Op til 100.000 personer kan have fået falske coronatestsvar. Firmaet bag de mange test kan i samme ombæring have snydt sig til et trecifret millionbeløb.

Et unavngivet svensk firma har ifølge Aftonbladet tilbudt coronatest og rejsecertifikater flere steder i Sverige. Både test og certifikater er blevet tilbudt til 1.500 kroner pr. stk.

Læs også

12-årig dreng i alvorlig ulykke: Kritisk tilstand

Tilsyneladende har de haft stor succes med deres forretning, da titusindvis af 'tilfredse kunder' i god tro har ladet sig teste af den svenske virksomhed. 

Ifølge Aftonblader er der dog ingen af de test, der er blevet foretaget, der nogensinde er blevet sendt til et laboratorium til analyse. På trods af dette, har kunderne alligevel modtaget beviser på negative test. 

Det svenske medie skiver, at dette kan have ført til, at op mod 100.000 svenskere har fået et falsk svar på deres coronatest. 

Ikke nok med, at der er et stort antal svenskere, der kan have fået et falsk svar på deres coroantest, kan hovedbagmanden ifølge Aftonbladet have nået at få op til 100 millioner svenske kroner for salget af de ubrugbare coronatest og rejsecertifikater. Det svarer til 72 millioner danske kroner. 

Svindelnummeret har derfor ikke blot budt på stor økonomisk svindel, men er også til stor fare for sundheden og begrænsning af coronasmitten. 

"Frygten er, at folk, der har modtaget et falsk negativt resultat, ikke har modtaget pleje i tide. Et andet aspekt er, at alle, der har rejst rundt i verden, har været smittet uden at vide det," fortæller en kilde fra den svenske regering til Aftonbladet. 

Allerede nu har svensk politi bekræftet hundredvis af falske test, skriver Aftonbladet. De mener dog, at det egentlige tal er markant højere.

Læs også

Får sit livs chok: Mand finder ud af, at hans søn er hans onkel

Politiet har en hovedmistænkt i sagen, som de anklager for at have forårsaget fare af grov karakter og begået bedrageri. Foruden personen, der bliver betragtet som hovedmistænkt i sagen, er der yderligere fem personer, der er sigtet i sagen. 

 

Dagens Gossip