Straf til KIF sender Sønderjyske i slutspillet

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Der var ellers lagt op til det helt store drama i sidste spillerunde i herrernes bedste håndboldliga onsdag aften, hvor Sønderjyske og Skanderborg begge havde chance for at kvalificere sig til slutspillet.

Men ifølge TV2 Sport er Sønderjyskes håndboldherrer klar til slutspillet allerede inden onsdagens kampe, efter at KIF Kolding København er blevet fratrukket fem point for ulovlig brug af en træner tidligere på sæsonen.

I første omgang var KIF Kolding København blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at bruge Carlos Ortega i tre kampe mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy uden, at KIF havde tilladelsen til at bruge ham på plads.

DHF's disciplinærudvalg takserede i første omgang forseelsen til en bøde på de 100.000 kroner, men den straf var Skive, Sønderjyske og Mors-Thy ikke tilfredse med.

De protesterede i håbet om, at KIF ville miste de fem point, KIF opnåede i kampene med Ortega på bænken. Og ifølge TV2 Sport har de tre klubber altså fået held med deres protest, hvorfor der sker ting og sager i stillingen.

Sønderjyske rykker to point fri af Skanderborg og er bedre indbyrdes, hvorfor Sønderjyderne er slutspilsklar inden onsdagens kampe. KIF rutsjer ned på en sjetteplads, mens bundholdet Skive stadig har chancen for at overleve i ligaen.

/ritzau/