Straffedrama: Kroat indtager skurkerolle for Liverpool

26/02/2015

Den kroatiske forsvarsspiller Dejan Lovren blev den store skurk for Liverpool, som torsdag aften blev sendt ud af Europa League i 1/16-finalen af tyrkiske Besiktas.

I Istanbul vandt hjemmeholdet straffesparkskonkurrencen, da Lovren som den eneste af 10 spillere brændte sit forsøg fra 11-meter-pletten.

Liverpool vandt i sidste uge 1-0 på hjemmebane. I torsdagens returkamp var Besiktas foran 1-0 efter den ordinære spilletid, og efter to gange 15 minutters forlænget spilletid stod der fortsat 1-1 samlet.

Der skulle en straffesparkskonkurrence til, og Lovren trådte til, efter at Besiktas havde scoret på fem ud af fem forsøg.

Kroaten sendte bolden langt forbi mål, og så brød jublen løs hos Besiktas-holdet, der blandt andet havde den tidligere FC København-spiller Atiba Hutchinson som en af sine målskytter på straffespark.

Der stod længe 0-0 i returkampen, men efter en times spil sendte Besiktas tysk-tyrkeren Tolgay Arslan på banen, og 10 minutter senere scorede han det vigtige 1-0-mål for værterne.

Allerede i tillægstiden af den ordinære spilletid var Besiktas uhyre tæt på den samlede sejr, men den tidligere Newcastle- og Chelsea-angriber Demba Ba måtte se sit forsøg ramme undersiden af overliggeren.

Liverpool havde ellers gode minder fra Atatürks olympiske stadion i Istanbul. For 10 år siden vandt Liverpool Champions League-finalen mod AC Milan på selvsamme bane - på straffespark - efter at have været bagud 0-3 undervejs i finalen.

Denne gang sluttede det skuffende for Liverpool.