Strejke bremser busruter i København frem til midnat

Skrevet af admin

05/01/2015

Dagens topnyheder

En del af de københavnske buspassagerer må mandag finde alternativ transport til og fra arbejde, skole og andre gøremål.

Otte busruter kører ikke, da chaufførerne hos busselskabet Arriva Gladsaxe har nedlagt arbejdet.

Det oplyser trafikselskabet Movia på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at chaufførerne gik til fagligt møde klokken syv mandag morgen. Her har man besluttet at fortsætte arbejdsnedlæggelsen frem til midnat.

Chaufførernes arbejdsgiver, Arriva, bekræfter strejken over for Ritzau.

- Der er flere ting, de er utilfredse med, som primært handler om deres vagtplaner, men hvad der er dråben, som har fået bægeret til at flyde over, det mangler jeg stadig svar på, siger kommunikationschef Martin Wex.

- Det er et tilbagevendende emne, hvor lang tid de må sidde bag rettet, og hvor lang pause de skal have i løbet af vagten, og det er primært det, som det handler om, tilføjer han.

Blandt de busruter, der holder stille, er to af de højfrekvente a-ruter, 2A og 6A. De øvrige er linje 10, 68, 161, 176, 200S og 350S.

- De har sagt, at de vil genoptage arbejdet, når det nye driftsdøgn starter. For a-busserne er det ved midnat, og for de øvrige er det i morgen tidlig, fortæller kommunikationschefen.

Han oplyser, at Arriva af princip ikke forhandler med chaufførerne, så længe de strejker.

- Når de genoptager arbejdet, så snakker vi med dem, og så bliver vi forhåbentlig klogere på, hvad de gerne vil have lavet om, meddeler Martin Wex.

/ritzau/