Strejke i Hamburgs lufthavn skaber timelange køer

Strejke blandt sikkerhedspersonalet i tre tyske lufthavne resulterede mandag i lange køer, irriterede passagerer og snesevis af aflyste flyafgange.

Mandag formiddag ventede over 5000 rejsende på at komme til ved skrankerne, og det fik politiet til at lukke indgangene til lufthavnen, efter de almindelige sikkerhedsprocedurer var brudt sammen.

- Situationen er katastrofal, siger Stephanie Harder, der er talsperson for Hamburgs lufthavn.

- Vi har overskrevet grænserne for vores kapacitet, siger hun til nyhedsbureauet dpa.

Fra morgenstunden var der allerede aflyst mere end 150 flyvninger af de omkring 400 planlagte afgange fra Hamburg.

Om formiddagen var kun tre af de i alt 24 sikkerhedssluser i lufthavnen åbne. Efter klokken 13 var der kun ét spor åbent ved de obligatoriske sikkerhedstjek. Det betød, at begge lufthavnsterminaler var overfyldt med ventende flypassagerer.

Hamburg er en populær lufthavn for danske flyrejsende, og strejken rammer midt i den danske vinterferie. Derfor er mange danskere også kommet i klemme og risikerer at blive forsinket eller få hele ferien ødelagt, skriver Flensborg Avis.

Flyselskaberne havde på forhånd meddelt, at de enten ikke ville vente eller i givet fald kun ville vente kort tid på de forsinkede passagerer.

Det er fagforeningen Verdi, der i utilfredshed med forløbet af de igangværende overenskomstforhandlinger har opfordret til en 24 timer lang strejke i lufthavnene i blandt andet Hamburg.

Fagforeningen presser på for at få hævet timelønnen for dens medlemmer med mellem 70 cents og 2,50 euro (mellem 5,21 og 18,61 kroner).

Foruden lufthavnen i Hamburg var også Stuttgart og Hannover ramt af strejke blandt sikkerhedspersonalet.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip