Strejke skaber ikke stress i Københavns Lufthavn

Der er næsten mennesketomt foran Norwegians check-in-skranker i terminal 2 onsdag middag. Hundredvis af skandinaviske Norwegian-piloter strejker, og de fleste af flyselskabets indenrigsflyvninger i Norge, Sverige og Danmark er aflyst.

Men strejken har ikke skabt kaos i Københavns Lufthavn. Tværtimod.

- Her er ikke helt så travlt, som her plejer at være, siger Lars Lemche, pressevagt ved Københavns Lufthavn.

- Tilsyneladende har rigtig mange af de passagerer, hvis fly er aflyst, fået besked fra Norwegian, og de er derfor ikke mødt op i lufthavnen, siger han.

Norwegian står for cirka 17 procent af trafikken til og fra Københavns Lufthavn.

Når en stor del af flyselskabets fly bliver på jorden, og de fleste af de aflyste afganges passagerer bliver væk, er det klart, at det kan mærkes i lufthavnens terminaler, forklarer Lars Lemche. Der er simpelthen lidt mere stille end ellers.

Københavns Lufthavn var ellers forberedt på at få særlig travlt som følge af Norwegians strejke, og lufthavnspersonalet var klar til at tage sig af strandede passagerer.

- Vores passagerservice har indkaldt ekstra mandskab i dag. Så der har været flere folk til at hjælpe de passagerer, som ikke er kommet herud, siger Lars Lemche.

Det er kun et par dage siden, at SAS-personale genoptog arbejdet efter fire dages arbejdsnedlæggelse. Lufthavnspersonalet i København er derfor vant til usædvanlige omstændigheder og havde i den forbindelse nogle hårde dage, fortæller Lars Lemche.

Med Norwegian-strejken er det anderledes, da aflysningerne har været varslet, og de fleste af Norwegians passagerer er ikke mødt forgæves op i lufthavnen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip