Strejkende Norwegian-piloter fremsætter deres krav

Den norske fagforening Parat, der repræsenterer de strejkende Norwegian-piloter, har torsdag fremsat sit krav til Norwegian i en pressemeddelelse. Blandt de strejkende piloter er 100 danske piloter, der er ansat i flyselskabet.

Kravene går på, at der skal være ens vilkår i både hoved- og datterselskaber i Norwegian, at der skal være ligeværdige aftaler, hvad end de indgås i Sverige, Norge eller Danmark, og det skal være muligt at skifte mellem jobbene i de forskellige lande.

Torsdag varslede den danske fagforening for blandet andet cockpit- og kabinepersonale, Serviceforbundet, en sympatistrejke. Det er blevet mødt med undren hos Norwegian, der kalder det beklageligt.

- Vi i Norwegian registrerer, at Serviceforbundet mener, at en gennemsnitsløn for kaptajner på over en million kroner er "horrible vilkår", siger kommunikationsrådgiver hos Norwegian Daniel Kirchoff.

Derudover har flyselskabet brokket sig over manglende forhandlingsvillighed hos de strejkende piloter. Det forstår fagforeningen Parat ikke.

- Piloterne har hele tiden været villige til at møde Norwegians behov for at reducere omkostningerne knyttet til pension, forsikringsordninger og arbejdstid, siger formanden for Parat, Hans-Erik Skjæggerud.

- Problemet er, at Norwegian ikke vil møde nogle af vores principielle krav.

Han håber stadig, at konflikten kan løses ved forhandlingsbordet.

- Vi har mødt flyselskabet til forhandlinger, og jeg ønsker at være krystalklar: Vi møder til enhver tid til reelle forhandlinger, siger Skjæggerud.

Piloternes strejke begyndte onsdag, og torsdag varslede Serviceforbundet, at dets medlemmer om to uger vil begynde en sympatistrejke, hvis ikke en løsning er fundet inden da.

Andre LO-forbund tager i øjeblikket stilling til, om de også skal sympatistrejke.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip