Strejkende piloter kræver deres afløsere sortlistet

De strejkende piloter i flyselskabet Norwegian har bedt det internationale pilotforbund, Ifalpa, om at sortliste de piloter, som er blevet tilkaldt fra andre af Norwegians datterselskaber til at flyve for selskabet på de strejkeramte ruter.

Det er Svensk Pilotforening, som har sendt forespørgslen til Ifalpa, oplyser piloternes fagforening Parat til nyhedsbureauet NTB.

Ifalpa kan aktivt gå ind og advare sine medlemmer mod at flyve for Norwegian, så længe konflikten er i gang. Svensk Pilotforening har bedt om at få piloter, som bidrager til, hvad man kalder skruebrækkeri, sortlistet.

Halvor Vatnar, der er leder af Norwegian Pilots Union, har også sendt henstillinger til transportarbejde-organisationerne NTF, ETF og ITF.

Flere udenlandske pilotforbund har også givet udtryk for støtte til Norwegian-piloternes krav.

Over 700 Norwegian-piloter i Skandinavien har onsdag nedlagt arbejdet, efter at forhandlinger mellem piloterne og ledelsen er gået i hårdknude.

Flyselskabet har måttet aflyse adskillige flyafgange, og Norwegian har indsat piloter fra selskabets spanske og britiske datterselskaber for at begrænse skaderne fra strejken.

Det er piloterne i datterselskabet Norwegian Air Norway, der har nedlagt arbejdet.

Norwegian anslår, at flere end 35.000 kunder i Skandinavien onsdag er berørt af pilotstrejken i luftfartsselskabet.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip