Strejkende piloter modtager nyt tilbud fra Norwegian

De strejkende piloter i fagforeningen Parat har søndag eftermiddag modtaget et nyt forhandlingstilbud fra Norwegian, oplyser luftfartsselskabet.

- Vi har tilbudt tættere tilknytning til moderselskabet. Vi gør alt, hvad vi kan for at afslutte denne strejke nu, siger kommunikationschef i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, til NRK.

Tidligere søndag eftermiddag forlød det, at Norwegian og selskabets piloter skulle være gået hver til sit uden nogen løsning efter at have forhandlet uafbrudt i næsten et døgn.

Men den udmelding afviste fagforeningen for de knap 700 strejkende Norwegian-piloter, som altså nu har modtaget et nyt tilbud.

Det er endnu uvist, om parterne skal mødes igen senere søndag. Tidligt lørdag morgen brød forhandlingerne også sammen, men de blev altså genoptaget lørdag eftermiddag.

Ifølge norske medier var den store knast, at piloternes fagforening, Parat, kræver en løsning, som giver piloterne jobsikkerhed.

Interne beregninger fra Parat, som avisen VG har fået indsigt i, viser, at fagforeningen har sagt ja til en række nedskæringer på i alt 343 millioner norske kroner, som blandt andet tæller barberede genetillæg og et fastfrosset lønniveau.

Piloterne har angiveligt foreløbig nægtet at acceptere en treårig garanti for piloternes job, løn- og arbejdsvilkår.

Pilotstrejken har nu varet i en uge, og sent lørdag aften meddelte Norwegian, at de fleste indenrigsafgange i Danmark, Sverige og Norge også måtte aflyses søndag.

Flyselskabet anslår, at omkring 20.000 passagerer søndag bliver berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst.

Konflikten begyndte, da 70 piloter i Norwegian gik i strejke lørdag 28. februar. Siden onsdag 4. marts har over 650 piloter deltaget i den lovligt varslede strejke.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip