Strejkende SAS-ansatte blæser Arbejdsrettens frist

Selvom Arbejdsretten søndag formiddag pålagde de strejkende SAS-ansatte at genoptage arbejdet klokken 12.30, er Københavns Lufthavn ikke blevet informeret om, at situationen skulle have ændret sig.

De strejkende ansattes fagforening, CAU, bekræfter, at fristen er overskredet.

Efter diskussioner med de strejkende medlemmer, har bestyrelsen i CAU sat sig sammen og vil diskutere, hvad deres næste træk bliver.

Det har ikke været muligt at få bekræftet oplysningerne eller få en kommentar fra SAS.

Strejken begyndte fredag formiddag, da en del af SAS' kabinepersonale valgte at nedlægge arbejdet i protest mod de ansættelsesmæssige forhold i forbindelse med selskabets overtagelse af flyselskabet Cimber.

147 ansatte skal flyttes over i det nye datterselskab, og parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

Lørdag stod parterne ellers med en underskrevet aftale efter et møde mellem SAS og fagforeningen for det strejkende kabinepersonale, CAU, men medarbejderne nægtede på trods af aftalen at vende tilbage til arbejdet.

Derfor valgte SAS at tage den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse til hastebehandling i Arbejdsretten, som altså har beordret de ansatte tilbage i arbejde efter at have hastebehandlet sagen.

Imens kabinepersonalet strejker, melder Københavns Lufthavn, at cirka 70 flyafgange over hele søndagen er aflyst og omkring 100 passagerer er i gang med at få ombooket deres rejse.

Lørdag var omkring 400 passagerer forbi København Lufthavns "transfer"-skranke for at få afklaret deres rejseforhold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip