Strid om ninja-støvler i sag om røveri hos milliardær

28/09/2015 14:47

admin

Nyheder

Mest læste i dag

- Den passer perfekt. Det er en størrelse 42.

Sådan siger en 36-årig færøsk mand triumferende, da han mandag middag poserer i et par støvler foran en dommer og to domsmænd ved Retten i Lyngby.

Da han få øjeblikke senere træder ned i en lignende støvle - blot to numre større - er oplevelsen en helt anden.

- Den glider frem og tilbage. Det er ikke en perfekt størrelse, fastslår den ranglede færing.

Det noget specielle optrin skyldes ikke, at manden er på jagt efter nye sko.

Derimod spiller et par såkaldte ninja-støvler en helt central rolle i en straffesag mod den 36-årige, der er tiltalt for et groft hjemmerøveri mod Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen, der 1. marts blev tvunget til at udlevere 2,5 millioner kroner.

Ved røveriet mod milliardæren var gerningsmanden iført en sort kampdragt, og efter røveriet fandt en politihund nær gerningsstedet et specielt sålaftryk fra en støvle i størrelse 44 med adskillelse mellem storetå og de øvrige tæer - en Ninja-tabi.

Det flugter ifølge anklagemyndigheden helt perfekt med, at den tiltalte inden røveriet havde købt sådan et par i størrelse 42, men at han kort efter fik dem byttet til et par i 44.

De svarer nemlig helt præcist til det sålaftryk, der blev fundet ved gerningsstedet, som anklageren også har medbragt et gipsaftryk af ved mandagens retsmøde.

Selve støvlerne er aldrig blevet fundet, men anklagemyndigheden har målt den tiltaltes fødder, og ifølge anklager Camilla Godfrey vil en størrelse 44 passe færingen perfekt. Men her er forsvaret altså uenig.

Det er dog langt fra kun støvlerne, der belaster den tiltalte.

Under ransagningen hos den 36-årige fandt politiet eksempelvis en fugtig sort trøje og sorte bukser, der svarer til hjemmerøverens påklædning. Politiet fandt også et klippekort, der var brugt til turen til og fra Vedbæk.

Hertil kommer, at politiet på en beslaglagt ekstern harddisk har fundet slettede dokumenter med oplysninger om Niels Peter Louis-Hansen, ligesom to breve på computeren svarer til dem, hjemmerøveren medbragte og tvang Coloplast-ejeren til at læse.

/ritzau/