Strid om sindssyge udsætter dom mod bandefigur

Endnu en gang skal en 25-årig mand fra banden Black Cobra gennem en mentalundersøgelse, før Østre Landsret vil fælde dom over ham.

I sagen, der drejer sig om en række skud affyret mod den Bandidos-relaterede tatovørforretning State of Grace i Køge, har landsretten nemlig afvist at ville afsige dom over den 25-årige fredag eftermiddag, som det ellers var planen.

- Landsretten har fundet ham skyldig i samme omfang som byretten, hvilket vil sige for drabsforsøg, fortæller den 25-åriges advokat, Kristian Mølgaard, til Ritzau.

En mentalundersøgelse foretaget forud for sagens behandling i byretten i vinter fastslår, at den 25-årige er sindssyg, men i byretten valgte man at følge anklagemyndighedens krav om, at det ikke skulle have betydning for dommen.

Normalt straffer man ikke sindssyge personer, da det i juridisk forstand gør dem utilregnelige.

- Byretten fandt ikke, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket, men nu har landsretten afsagt kendelse om, at der skal foretages en ny mentalundersøgelse, fortæller Kristian Mølgaard.

En 17-årig dreng, Ilham Kakar, indgår også i sagen. Han er fredag blevet idømt fire års fængsel i sagen. Det er samme straf, som han fik i byretten i februar.

Drengen var fører af den scooter, hvorfra der blev skudt mod tatovørforretningen. Skuddene blev affyret af en anden dreng, som sad bag på. Han var kun 14 år på gerningstidspunktet og kan derfor ikke retsforfølges. Den kriminelle lavalder er 15 år.

Det var den 25-årige, der har en ledende rolle i banden Black Cobra, som instruerede drengene i, hvordan angrebet skulle udføres. Det kostede ham otte års fængsel i byretten.

På grund af mandens sindssyge vil Kristian Mølgaard have landsretten til at ændre fængselsstraffen til en foranstaltningsdom.

Det er blevet bestemt, at der afsiges dom i sagen omkring den 25-årige til foråret. Dommen falder 16. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip