Studerende dumper studietids-reform: Vi bliver stressede

Skrevet af admin

28/04/2015

Dagens topnyheder

Vi kommer længere væk fra virkeligheden og arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det fra de studerende i en ny stor undersøgelse af den såkaldte fremdriftsreform fra 2013, som regeringen og et bredt flertal i Folketinget står bag, og som er i gang med at blive rullet ud.

Næsten 3800 studerende har deltaget i undersøgelsen, som Djøf, Dansk Magisterforening og Ingeniørforeningen har fået lavet.

Af dem forventer fire ud af ti, at de som en direkte konsekvens af reformens mål om at få de studerende hurtigere gennem studierne, vil få dårligere tid til at supplere læseriet med et studerelevant job ved siden af.

Og omkring halvdelen - 49 procent - forventer, at de bliver mere stressede af reformen, og det får nu de tre organisationer til at rykke ud med kraftig kritik af reformen:

- Politikerne har meget travlt med at understrege, at uddannelserne skal koble sig tættere til vores kommende arbejdsmarked, siger Tue Anders Johansson, formand for Djøf Studerende.

- Men fremdriftsreformen er direkte kontraproduktiv i forhold til, at vi kan få den praktiske erfaring, vi ved, vores kommende arbejdsgivere lægger stor vægt på, når vi skal søge job efter endt uddannelse, siger han.

Samme toner lyder fra Dansk Magisterforening:

- Det har massive konsekvenser, at der bliver udrullet en reform, som presser de studerende ud over rimelighedens grænser og skaber barrierer for, at de får erfaringer fra erhvervslivet, som er så afgørende for, at de kommer job, siger Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening.

Hver femte af de medvirkende studerende i undersøgelsen forventer, at de lærer mindre - ikke mere - af det øgede pres for at komme hurtigere gennem studierne.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) skal tirsdag i samråd i Folketinget om fremdriftsreformen.

/ritzau/