Studerende får livsvarig karantæne fra universitet efter bombetrussel

En 22-årig studerende får aldrig mere lov til at læse ved Aarhus Universitet, efter han har tilstået at stå bag en bombetrussel mod universitetet i december. Det skriver Jyllands-Posten. Den unge mand er blevet bortvist og har fået livsvarig karantæne eller er blevet relegeret, som det hedder i universitetsverdnen.

Den 17. december blev en bombetrussel indtelefoneret mod bygningerne ved den tidligere handelshøjskolen, som i dag hører til universitetet. 2000 studerende og ansatte blev evakueret og en række eksamener blev aflyst. Den 22-årige blev efterfølgende anholdt og tilstod at stå bag truslen. En mulig medskyldig er også sigtet i sagen.

Det er yderst sjældent, at Aarhus Universitet går så langt som at bortvise studerende for bestandigt. 

- Jeg kan ikke mindes en permanent relegering i min tid på Handelshøjskolen, og antallet af permanente relegeringer på AU kan formentlig tælles på to hænder. Men det her er også en usædvanlig sag, hvor vi markerer, at vi har nultolerance. Den slags er helt uacceptabelt, siger prodekan for uddannelse ved Business and Social Sciences, Peder Østergaard, til Jyllands-Posten.

Tre gange siden efteråret er Aarhus Universitet blevet udsat for bombetrusler - senest 4. marts i år. De to øvrige sager er endnu uopklaret. 

 

Dagens Gossip