Studerende: Flødeskummet er for længst sparet væk

06/04/2016 18:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De studerende ærgrer sig over, at sparekniven nu skal svinges på Syddansk Universitet.

Landets tredjestørste universitet har onsdag meddelt, at man skal spare 149 millioner kroner som følge af regeringens besparelser på uddannelsesområdet.

Det vil betyde, at op mod 160 fuldtidsstillinger fjernes, og at enkelte forskningsområder og uddannelser nedlægges.

- Der er rigtig mange universiteter, der har meldt fyringsrunder ud. Det er desværre ikke overraskende, når økonomien er så stram, som den er ude på institutionerne, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali.

Københavns Universitet meddelte tidligere på året, at man fjerner 500 stillinger som følge af regeringens besparelser. Forleden offentliggjorde universitetet, at man også nedlægger ni småfag på humaniora.

På Syddansk Universitet har man endnu ikke konkretiseret besparelserne, men ifølge de studerende kan det ikke undgå at gå ud over kvaliteten af uddannelserne.

- Man har brugt grønthøsteren på uddannelsesinstitutionerne en hel del år efterhånden. Så hvis der har været en lille smule flødeskum et sted eller to, så røg det for ti år siden, siger Yasmin Davali.

Hun mener, at besparelserne vil betyde mere vægt på forelæsning og ringere mulighed for undervisning i mindre hold.

- Det er tydeligt, at det her betyder, at vi får dårligere uddannelser.

- Ideen om, at man kan skære lidt hist og pist, uden at det gør ondt, er blevet gjort til skamme mange gange, og det vil klæde ministeren og regeringen at stå ved, at vi ikke skal have kvalitetsuddannelser på samme måde som tidligere, siger Yasmin Davali.

Også hos Dansk Magisterforening, der organiserer de universitetsansatte, ærgrer sig over udsigten til nye nedskæringer.

- Det er overordentlig trist, at universiteterne er nødt til at skære så meget ned. Vi har set, at Københavns Universitet har sparet hårdt, og det samme har man i Roskilde. Og nu kommer så Syddansk Universitet, siger formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen.

Hun mener, at regeringens besparelser på uddannelsesområdet er kortsigtede.

- Det er det stik modsatte, samfundet har brug for. Pilen peger på, at regeringen må lægge kursen om, ellers vil det være fatalt for Danmarks udvikling. Vi skal leve af viden, særligt i en tid, hvor vi kan se, at teknologien vil udfase meget manuelt arbejde.

/ritzau/