Studerende kræver flere penge til uddannelses-boost

Det er i høj grad på tide at landets universiteter får et gennemsyn for at få løftet niveauet, mener Danske Studerendes Fællesråd.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) sætter onsdag et udvalg af eksperter til at komme for forslag til, hvordan kvaliteten på uddannelserne kan blive bedre.

Men hvis niveauet skal hæves, så kræver det flere penge, og det er regeringens ekspertudvalg nødt til at indse, lyder det.

- Når jeg som studerende år for år kan mærke, at kvaliteten falder, så hænger det jo sammen med, at der uanset hvem, der har haft regeringsmagten er blevet skåret ned på vores uddannelser år for år.

- Det er utopisk at tro på, at man kan gøre noget seriøst ved problemerne, hvis ikke der følger penge med, siger Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, i en pressemeddelelse.

Regeringen lægger op til mere erhvervs-relevans i uddannelserne, men Jakob Ruggaard mener, at kritikken er skudt ved siden af.

- Når mange af mine medstuderende oplever, at det kan være svært at finde et arbejde, når de er færdige, så skyldes det i høj grad, at politikerne har forsømt at gøre en seriøs indsats for at skabe job, siger de studerendes formand.

- Samtidig har virksomhederne ikke være gode nok til at ansætte os. Vi kan meget og med et kvalitetsløft kan blive bedre endnu, men det kræver at virksomhederne får øjnene op for, hvad vi kan, når vi kommer ud fra universitet, tilføjer han.

Regeringens ekspertudvalg skal komme med de første anbefalinger til et kvalitetsløft af uddannelserne i marts 2014, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip