Studerende kritiserer regeringens finanslovforslag

Skrevet af admin

26/08/2014

Dagens topnyheder

Regeringen vil som en del af finanslovforslaget for 2015 afsætte 600 millioner kroner til ekstra studiepladser på landets videregående uddannelser, mens 600 millioner går til at betale deres SU.

Men da de flere penge skyldes, at der har været stigende optag på de videregående uddannelser, er der ikke udsigt til nogen forbedringer for de studerende.

Sådan lyder kritikken fra Jakob L. Rugaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Han peger på, at der bliver færre penge til den enkelte studerende. Det såkaldte uddannelsestilskud per årsstuderende falder til 69.100 kroner i 2015 fra 70.200 kroner i år ifølge regeringens finanslovforslag.

- Der bliver dermed 1100 kroner mindre per studerende. Så vi ser helt klart, at regeringen forsøger at spinne en besparelse på uddannelse med en historie om, at der bliver afsat flere penge, siger Jakob L. Rugaard.

- Jeg synes, at det er stærkt kritisabelt, at regeringen, som slår sig op som en uddannelsesregering, lægger op til yderligere at undergrave finansieringen af universiteterne, siger han.

Han vurderer, at der i stedet bliver tale om besparelser på landets videregående uddannelser.

- Vi må desværre sige, at der er lagt op til nedskæringer. Det kommer til at gå ud over kvaliteten på uddannelserne, siger han.

- Vi oplever i forvejen, at der ikke er god nok feedback på opgaver, manglende vejledning og for mange studerende i lokalerne, fortæller Jakob L. Rugaard.

Regeringen lægger i finanslovforslaget også op til, at der skal afsættes ekstra midler til Studenterrådgivningen. Her kan Danske Studerendes Fællesråd derimod se et lille lys.

- Det har været tiltrængt, fordi det har været underprioriteret i en årrække. Det er små beløb, det drejer sig om, men studenterrådgivning kan være meget central for den enkelte for ikke at havne i problemer, siger Jakob L. Rugaard.

/ritzau/