Studerende slog tre mænd ihjel i lejlighed før drabstogt

En 22-årig studerende stak først tre mænd ihjel med en kniv i sin lejlighed, inden han kørte rundt i byen Isla Vista i Californien og skød yderligere tre personer.

Den lokale sherif Bill Brown siger, at myndighederne har fundet tre halvautomatiske håndvåben efter fredagens skyderi. Alle våben var købt på lovlig vis og registreret i den formodede gerningsmand Elliot Rodgers navn.

Den 22-årig mand blev fundet med et skud i hovedet i sin sorte BMW, og han var stadig i besiddelse af magasiner med 400 patroner, skriver CNN. Politiet formoder, at han begik selvmord, efter at han var blevet såret af skud fra politiet.

Elliot Rodger er ifølge nyhedsbureauet Reuters søn af en Hollywood-instruktør, der blandt andet har arbejdet på filmen "Hunger Games" fra 2012.

Ifølge myndighederne er massakren "en gal mands værk".

- Det er meget, meget åbenlyst, at han var alvorligt mentalt forstyrret, siger sheriffen Bill Brown.

13 personer blev desuden såret af skud under drabstogtet, rapporterer CNN. Otte er stadig indlagt, hvoraf to er hårdt kvæstet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet er ved at efterforske, hvad der førte til de seks drab i Isla Vista, hvor der bor mange college-studerende. Alle tre personer, som blev dræbt af skud på gaden, var studerende.

Myndighederne undersøger blandt andet en video, som gerningsmanden angiveligt har lagt på YouTube. Her klager han over ensomhed og afvisninger fra kvinder og siger, at han planlægger at dræbe folk.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip