Sturridge vil ikke snyde som klubkammeraten Suarez

England og Uruguay mødes torsdag ved VM i fodbold i det, der kan blive en vind-eller-forsvind-kamp for begge hold.

Derfor kan spillerne blive fristet til at tage alle metoder i brug, nøjagtigt som Luis Suarez gjorde det for Uruguay i VM-kvartfinalen for fire år siden, hvor han bevidst stoppede bolden med hånden og forhindrede en Ghana-scoring.

Suarez blev udvist, men Asamoah Gyan brændte det efterfølgende straffespark, og Uruguay gik videre til semifinalen efter straffesparkskonkurrence.

Englands Daniel Sturridge - der til daglig er holdkammerat med Suarez i Liverpool - afviser dog, at han vil gå lige så vidt som holdkammeraten.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at vinde kampen, hvis det ligger inden for spillets regler.

- Men jeg vil ikke filme, og jeg vil ikke sætte hænderne på et skud, der er på vej i mål, for sådan er jeg ikke, siger Sturridge til Skysports.

Angriberen hævder, at den holdning deles af de øvrige spillere i Englands VM-trup.

- Vi er et ærligt land, og vi gør tingene på ærlig vis. Det siger jeg ikke for at nedgøre andre lande, men vi spiller inden for reglerne. Vi overtræder dem ikke, vi spiller efter bogen, lyder det fra Sturridge.

- Det er sådan, jeg er opdraget. Vi snyder ikke for at vinde. Vi spiller på ærlig vis, siger han.

Både England og Uruguay tabte deres første VM-kampe til henholdsvis Italien og Costa Rica. Derfor vil et nederlag torsdag gøre det meget vanskeligt at komme videre fra gruppen, specielt for Uruguay.

/ritzau/

 

Dagens Gossip