Styrelse advarer: Du må ikke svare på disse mails

Skrevet af Sol Stoffregen

27/04/2015

Dagens topnyheder

Digitalstyrelsen melder om svindlere, der sender falske mails i forsøget på at franarre oplysninger fra borgere, der har NemID. Det skriver BNB.

Flere NemID-brugere har fået falske henvendelser i deres mailbox på det seneste, hvilket får Digitaliseringsstyrelsen til at advare om fænomenet som kaldes "phishingmails", hvor kriminelle forsøger at skaffe bruger-ID og adgangskode fra de mange hundredetusinde danske NemID-brugere. Hvis du udleverer oplysningerne, kan svindlerne misbruge dine bankkonti, optage et lån og meget andet ubehageligt.

Læs også: Pas på bilister: I næste uge giver politiet dig bøde for denne "lille" fejl

Hvis du får en mail, hvor afsenderen er NemID, og Digitaliseringsstyrelsen står anført som afsender inde i mailen, er det en af de falske, farlige mails, som skal slettes med det samme.

- Modtager man en mail med opfordringer til at videregive sine oplysninger, skal man under ingen omstændigheder følge anvisningerne. Og man skal absolut ikke følge linket i mailen eller indtaste oplysninger på den falske hjemmeside, der henvises til, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen. 

Læs også: Har du set denne mand og kvinde? De mistænkes for tricktyverier for 150.000 kroner

Er du allerede kommet til at besvare en phishingmail, er det vigtigt, at du spærrer dit NemID på deres hjemmeside eller på tlf. 7224 7010.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: