Styrelse får kritik for forkerte oplysninger om skifergas

Energistyrelsen har givet EU forkerte oplysninger i et spørgeskema, som EU-Kommissionen har udsendt til medlemslandene omkring boring efter skifergas. Flere nordjyske borgmestre er rasende, skriver tv2nord.dk.

EU har indstillet en række minimumkrav til medlemslande, der forsøger at efterforske eller udvinde skifergas.

Foruden en lang række tekniske forhold skal medlemsstaterne også svare på, om der har været fuld offentlighed omkring de nationale projekter.

Og her har Danmark svaret "ja".

Steen Gade (SF), der er formand for Folketingets Energiudvalg, undrer sig over Energistyrelsens svar til EU angående processen i Danmark.

- Jeg mener faktisk, at det er helt misvisende. Det svar dækker jo overhovedet ikke virkeligheden. Ikke engang Folketinget var jo klar over, at projektet her drejede sig om skifergas, siger Steen Gade til TV2 Nord.

Det er Energistyrelsen, der svarer EU-Kommissionen på Danmarks vegne. Og spørgsmålet om åbenhed i processen bliver besvaret med et "ja". Ikke hverken "delvist" eller "nej".

Og det er kritisabelt, siger professor og EU-ekspert Søren Dosenrode fra Aalborg Universitet.

- Den danske stat har et kæmpe embedsværk, så det burde ikke være noget problem at give retvisende svar, siger Søren Dosenrode til TV2 Nord.

Venstreborgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, føler sig ført fuldstændig bag lyset af staten, der har givet det franske energiselskab ret til at efterforske og udvinde skifergas i hele Vendsyssel - og dermed også i Mogens Gades egen kommune.

- Hvis staten kalder det her for fuld information, så skriger det til himlen. Vi er overhovedet ikke blevet informeret om konsekvenserne af skifergas-aftalen, siger Mogens Gade til TV2 Nord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip