Styrelse gransker Søren Papes fodboldstøtte i jysk klub

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil muligvis iværksætte en undersøgelse af, hvorvidt De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, har været med til at yde ulovlig støtte af den lokale fodboldklub, da han var borgmester i Viborg, skriver metroxpress.

Styrelsen vil konkret undersøge, om kommunen har været med til at give Viborg FF en konkurrencefordel frem for andre klubber, da kommunen i 2011 bad det lokale energiselskab tegne et sponsorat i klubben.

Ifølge kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Søren Bo Rasmussen vil man nu lave en forundersøgelse af sagen.

- Derfor vil vi nu tage kontakt til fodboldklubben med en række spørgsmål til sagen. Når vi har fået svar, vil vi tage stilling til, om vi vil lave en egentlig større undersøgelse af sagen. Det, vi laver nu, er en forundersøgelse, siger han til metroxpress.

De Konservative meddeler gennem partiets pressechef, at partiet først vil kommentere sagen, når der ligger en egentlig afgørelse.

Sagen begyndte i 2010, da Viborg Kommune solgte navnerettighederne til det lokale stadion til fodboldklubben Viborg FF for 50.000 kroner årligt.

Året efter besluttede et snævert flertal i byrådet på indstilling fra den daværende borgmester Søren Pape Poulsen at pålægge Energi Viborg at købe stadionnavnet af Viborg FF for 3,25 millioner kroner over tre år. På det tidspunkt var klubben i akut likviditetsmangel.

Søren Pape Poulsen mødte selv op på en ekstraordinær generalforsamling i Energi Viborg og godkendte fodboldhandlen på vegne af byrådet. Det skete på trods af, at halvdelen af bestyrelsen i Energi Viborg var imod.

I april slog Statsforvaltningen fast, at byrådets beslutning om et navnesponsorat både var "uforsvarlig, "uklar" og i strid med den kommunale styrelseslov.

Søren Pape har forsvaret beslutningen med, at Energi Viborgs køb af et navnesponsorat ikke kan betegnes som støtte til Viborg FF, men som markedsføring af Energi Viborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip