Styrt i Touren: Belgier undskylder til Jakob Fuglsang

Skrevet af admin

|

19/07/2014

Dagens topnyheder

Jakob Fuglsang var rasende efter sit styrt på 13. etape, da hans rutsjetur over asfalten var en direkte konsekvens af mødet med en vandflaske, som tilsyneladende tilhørte konkurrenten Jurgen Van den Broeck.

Nu sender den belgiske klassementrytter fra Lotto-Belisol en undskyldning til den danske Astana-rytter.

- Jeg håber, at Jakob Fuglsang er okay. Jeg kastede ikke min flaske, den faldt ud af flaskeholderen. Undskylder for styrt og skader, skriver Van den Broeck.

Et par minutter efter har han tilføjet:

- Jeg er meget ked af det Jakob. Jeg kunne intet gøre ved det, skriver Van den Broeck.

Fredag aften talte Fuglsang i mere forsonende toner om årsagen til styrtet.

- Det betyder ikke så meget. Jeg er ikke engang sikker på, at flasken blev smidt. Det kan også være, at den bare blev tabt, siger Fuglsang i en lydfil, som holdets pressechef sendte fredag aften.

Jakob Fuglsang får en hård dag i sadlen lørdag, da han har nogle store sår, og han har slidt huden af et større område på skulderen efter fredagens styrt.

Smerterne vil ifølge Astanas manager Alexander Vinokourov blive endnu værre på grund af varmen, men danskeren skulle være klar til at starte på 14. etape.

Det er ikke kun hudafskrabninger, der plager ham.

- Det bliver smertefuldt i morgen (lørdag), specielt fordi jeg har smerter i mit højre knæ, siger Fuglsang.

Mens danskeren på grund af sit styrt tabte over en halv time og dermed definitivt er ude af topstriden i Touren, ligger Jurgen Van den Broeck på en ottendeplads 6,27 minutter efter den førende rytter, Fuglsangs holdkammerat Vincenzo Nibali.

/ritzau/