Styrtet Fuglsang: Sikkerheden var ikke i orden

Årets længste etape af Post Danmark Rundt blev torsdag kørt fra Skive til Aarhus, og undervejs var der stor dramatik på ruten.

Den danske storfavorit til at vinde løbet, Jakob Fuglsang (Astana), styrtede nemlig undervejs på etapen, da han blev fanget af en helle midt på vejen.

Og det var en langt fra tilfreds Fuglsang, der tilkendegav sine holdninger efter etapen.

- Det var farligt derude i dag, og det er langt fra godt nok, at man ikke gør mere ud af sikkerheden. Vi så både i dag og i går, at der lå sand på vejene, så det kan de godt skilte noget bedre, siger en frustreret Jakob Fuglsang, der også fortæller, at der har været flere styrt i år end normalt.

- Folk vælter jo rundt på røv og albuer, og jeg synes, det virker som om, forholdene er værre i år, siger han.

I forhold til sin egen fysiske tilstand vil han endnu ikke spå om sin fremtidige deltagelse i løbet.

- Jeg har ondt i håndleddene, og ryggen har jo nok heller ikke fået det bedre. Så det kommer sikkert til at gøre ondt i nat, siger Fuglsang, der skal tale med holdlægen her til aften og vurdere, om håndleddene skal røntgenfotograferes.

Selvom der kom meget salt i såret hos danskeren på torsdagens etape, kunne han ikke desto mindre glæde sig over, at holdkammeraten Andrea Guardini vandt etapen foran tyske Gerald Ciolek (Qhubeka) og danske Matti Breschel (Tinkoff-Saxo).

/ritzau/

 

Dagens Gossip