Suarez før VM: Frustration fik mig til at bide

Luis Suarez talte ud om sine bide-skandaler lige før VM i et interview med Sports Illustrated.

Uruguay-angriberen forklarede, at det skyldtes frustration i kampens hede, da han to gange i sin karriere havde bidt en modstander.

Liverpool-topscoreren er igen havnet i problemer for at bide en modstander. Det skete i tirsdagens VM-kamp mod Italien, hvor Suarez satte tænderne i Giorgio Chiellinis skulder.

Sidste år bed han Chelseas Branislav Ivanovic i en Premier League-kamp, og det kostede Suarez 10 kampes karantæne. Som Ajax-spiller i 2010 fik han syv kampes karantæne for at bide PSV Eindhoven-spilleren Otman Bakkal.

På spørgsmålet om, hvorfor han bed en modspiller for anden gang, svarede Suarez:

- Det var frustrationen i kampens hede, som tog overhånd. Du reagerer i en brøkdel af et sekund og gør noget, der ikke virker som noget stort, men som pludselig bliver det. Du er ikke bevidst over din egen reaktion eller følgerne af den.

- Jeg vil forandre det stempel, som er på mig. Jeg er ikke sådan, som jeg bliver fremstillet, og jeg synes, at det er forfærdeligt at høre og læse alt det, som bliver sagt om mig.

Suarez er ikke kun kommet i problemer for at bide modstandere. I 2011 fik han otte kampes karantæne for racisme mod den mørkhudede franske Manchester United-spiller Patrice Evra.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har åbnet en disciplinærsag mod Suarez, der ikke blev straffet i tirsdagens VM-kamp, da dommeren ikke så episoden.

Uruguay vandt kampen over Italien med 1-0 på en scoring 10 minutter før tid - kort efter Suarez' seneste bid - og sydamerikanerne spillede sig videre til 1/8-finalen på bekostning af Italien.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip