Suarez siger undskyld til Chiellini for skulderbid

Seks dage efter det verdensberømte skulderbid i Uruguays VM-kamp mod Italien har den hjemsendte Uruguay-angriber Luis Suarez valgt at bryde tavsheden.

Mandag siger Suarez på sin Twitter-profil undskyld til den italienske forsvarer Giorgio Chiellini, der var manden, der kom i nærkontakt med Suarez' tandsæt.

- Efter nogle dage hjemme hos familien har jeg haft mulighed for at falde til ro og reflektere over det, der skete i kampen mellem Italien og Uruguay 24. juni.

- Sandheden er, at min kollega Giorgio Chiellini blev offer for det fysiske resultat af et bid, der stammer fra en kollision med mig

- Jeg angrer dybt det, der skete. Jeg vil undskylde over for Giorgio Chiellini og hele fodboldfamilien. Jeg lover, at der aldrig vil opstå en lignende episode, siger Luis Suarez.

Det var tredje gang, at Luis Suarez blev grebet i at bide en modstander i en fodboldkamp.

Det internationale fodboldforbund, Fifa, straffede udåden med ni spilledages landsholdskarantæne foruden fire måneders total udelukkelse fra fodbold og en bøde.

Mandagens offentlige undskyldning kommer to dage efter, at den spanske avis AS kunne gengive Suarez' forklaring til Fifa, da forbundet i dagene efter kampen undersøgte sagen.

- Jeg mistede balancen med åben mund. Derfor faldt jeg ned over Chiellini, og min mund ramte hans skulder. Jeg fik et slag i ansigtet og stærke smerter i tænderne. Det var ikke noget bid, sagde Suarez ved den lejlighed.

Uden sin spærrede stjerneangriber tabte Uruguay lørdag 1/8-finalen til Colombia med 0-2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip