Suarez skal forklare sig inden klokken 22

Det internationale fodboldforbund, Fifa, vil høre Luis Suarez i sagen om biddet på Italiens Giorgio Chiellini under tirsdagens VM-kamp.

Angriberen fra Uruguay kan fortælle sin egen version af episoden indtil onsdag aften klokken 22.

- Suarez og det uruguayanske fodboldforbund kan fremlægge beviser til efterforskerne indtil klokken 17 onsdag, oplyser Fifa.

Klokken 17 er lokal tid i Brasilien, hvilket svarer til klokken 22 i Danmark. Først derefter vil Fifa undersøge sagen til bunds.

Fifa har åbnet en disciplinærsag mod Suarez, og han risikerer en karantæne for forseelsen, som den mexicanske dommer Marco Rodríguez ikke så.

Fifas vicepræsident Jim Boyce har allerede indikeret, at Suarez står over for en straf.

- Der er ingen tvivl om, at Luis Suarez er en fantastisk fodboldspiller, men endnu en gang har hans handlinger åbnet op for massiv kritik af ham.

- Fifa må efterforske denne episode meget grundigt og foretage de nødvendige handlinger, siger Jim Boyce til BBC.

Tidligere er Suarez blevet idømt karantæne to gange i karrieren for bid på modstandere under en fodboldkamp.

Fifa-reglerne betyder, at Suarez kan få en karantæne for op til 24 kampe. Senest Suarez bed en modstander, var i april 2013. Det gik ud over Chelseas Branislav Ivanovic og kostede Liverpool-angriberen 10 spilledages karantæne.

Fifa kan vælge at straffe Suarez for brud mod fodboldlovens artikel 48, der omhandler ureglementeret adfærd over for modstandere eller artikel 57, der omhandler utilbørlig opførsel på fodboldbanen.

Uruguay endte med at vinde kampen over Italien med 1-0, og dermed røg italienerne ud af VM, mens Uruguay strøg i 1/8-finalen, hvor modstanderen bliver Colombia.

/ritzau/

 

Dagens Gossip